Telefonszám

+36/302116952

Email

gudmonerika@gmail.com

Nyitvatartás

Aktuálisan változó

  • Hozzávalók:
    -50 dkg édesburgonya 
    -2 fej lilahagyma
    -2 szál újhagyma
    – 2-3 zellerszár
    – 5-6 gerezd fokhagyma
    – 20-25 db fekete olajbogyó (magozott)
    – 0,5dl olíva olaj
    – 2ek. méz
    – 1 mk. őrölt római kömény
    – 2 mk. garam masala (ez egy hazánkban is könnyen beszerezhető indiai fűszerkeverék)
    – só
    – színes bors
  • Így készítettem:
    A zöldségeket megtisztítva felaprítottam, az olajbogyókat és a fokhagyma gerezdeket egészben hagytam, majd sóztam és borsoztam őket. 
    Az olajba belekevertem a mézet és a fűszereket, majd meglocsoltam vele a zöldségeket.
    Az ízesített zöldségeket tűzálló tálba tettem, pici vizet öntöttem hozzá. Lefedve 200 fokon kb. 30 percig, majd fedő nélkül újabb fél óráig sütöttem.