Telefonszám

+36/302116952

Email

gudmonerika@gmail.com

Nyitvatartás

Aktuálisan változó


Lehet önálló fogás vagy húsok mellé köret

Hozzávalók: 6-8 közepes méretű burgonya, 1 ek. zsemlemorzsa, reszelt parmezán, 1-2 kk dijoni mustár, 2 ek. tejföl, só, bors, snidling, 1 üveg szeletelt és 1 üveg apró  egész gomba (még jobb, ha friss a gomba), vöröshagyma, olaj, pici liszt, tejszín

A burgonyákat héjában puhára főztem, majd hosszában félbevágtam őket. A zsemlemorzsát a tejföllel, reszelt parmezánnal, mustárral és a fűszerekkel  finom krémmé kevertem, majd ezzel megkentem a burgonyákat. Tetejükre reszelt sajtot szórtam, majd a sütőben közepes lángon kb. 15 percig sütöttem az apró gombafejek társaságában, amíg a sajt megolvadt és színesedni kezdett a krumplin. Zárásként apróra vágott snidlinget szórtam a tetejére.

A gombaszószhoz pici olajon megfuttattam az apróra vágott vöröshagymát, majd a gázról levéve megszórtam kevés liszttel és felöntöttem tejszínnel. Öntöttem hozzá egy kis vizet is, hogy ne legyen csomós és túl sűrű a szósz, majd tovább főztem. Itt már fűszereztem sóval, borssal, pici mustárral, majd hozzáadtam a szeletelt gombát is. Nem sokat kellett főzni, gyorsan elkészült a mártás.