
Kicsit gőgös, kicsit öntelt, de azután kiderül, hogy pöffeszkedésével nem hiába adja a nagyot. Külsejét különleges, teljesen egyedi repedések borítják, nincs közöttük két egyforma. Belseje puha és omlós kókusz mámor. Ráadásul rendkívül könnyen elkészíthető. Csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 6 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 25 dkg liszt
- 2 tk. sütőpor
- 12 dkg kókuszreszelék
- pici só
- porcukor
Elkészítés:
A margarint simára keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, sütőport, sót, legvégül a kókuszreszeléket.
A tésztát minimum egy órára betesszük a hűtőbe, de még jobb, ha több időt hagyjuk pihenni.
Diónyi gombócokat formálunk a tésztából, majd tenyerünkben kissé kilapítjuk őket, és megforgatjuk porcukorban. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket úgy, hogy legyen helyük pöffeszkedni, sütés közben elterülni.
160 fokon, kb. 15 perc alatt készre sütjük