Telefonszám

+36/302116952

Email

gudmonerika@gmail.com

Nyitvatartás

Aktuálisan változó

Már régóta szerettem volna megkóstolni Mrs. Lipton híresen kiváló meggyes lepényét, mely könnyű és ízletes. Ivy, a szobalány szerint: szinte szétolvad a szájban.

Mrs. Lipton az egyik kedvenc sorozatom, a Csengetett, Mylord? szakácsnője. Az 1920-as évek Angliájában játszódó vígjátéksorozat egy brit arisztokrata család tagjainak és szolgálóiknak  szórakoztató mindennapjait mutatja be. A délutáni tea mellé gyakran fogyasztanak meggyes lepényt, amit annyira dicsérnek, hogy én is egészen kedvet kaptam hozzá. A közöttünk lévő tér-és időbeli szakadék miatt  azonban sajnos nincs lehetőségem megízlelni Mrs. Lipton habkönnyű süteményét, így inkább magam sütöttem valami hasonlót. Most éppen cseresznyével, mert az érik, de készíthető szilvával, eperrel vagy vegyes gyümölccsel is.

A sütiből vittem a mai PiheNő Kör foglalkozásra is, mert a stresszoldó- és erőgyűjtő gyakorlatok után jól esik egy kis édes finomság a tea mellé.

Hozzávalók: 

  • 15 dkg Rama 
  • 25 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 dl tejföl vagy görög joghurt
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • kb. 50 dkg magozott cseresznye

Először a tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót és jól összedolgozom.

A tésztát vajazott, lisztezett tepsibe öntöm és elosztom a tetején  a kimagozott cseresznyéket, melyeket gazdagon megszórok fahéjas cukorral.

Közepes hőfokon sütöm, tűpróbálom ellenőrzöm, hogy mikor lesz készen. 

Ha kihűlt, porcukorral megszórom.