Telefonszám

+36/302116952

Email

gudmonerika@gmail.com

Nyitvatartás

Aktuálisan változó


Találtam egy klassz süti receptet, de nem volt itthon minden szükséges hozzávaló, ezért kicsit átalakítottam az alapanyagok listáját. Mindig nagyon bátor vagyok az ilyen módosításokkal, pedig bevallom, néha ráfaragtam már. Most azonban remekül sikerült a süti, és ez egy újabb lendületet adott, hogy laktózmentes változatban is elkészítsem. Szerencsére így sem csalódtam, laktózmentes túróval és tejföllel, növényi tejjel is nagyon finom lett. Szóval ezek alapján megállapíthatom, hogy ez egy igazán alkalmazkodó, konformista zabos süti, amit a legkülönbözőbb verziókban is érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 15 dkg aprószemű zabpehely
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 25 dkg túró
  • 200 ml tej
  • szilva

Összekeverem a zabpelyhet a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, majd egy másik edényben a tojást a tejföllel, túróval, tejjel. Végül a két keveréket összeöntöm és jól elkeverem.

Egy kivajazott, lisztezett tepsibe (az enyém 22 x 34 cm) öntöm a tésztát, a tetejére szeletekre vágott szilvát sorakoztatok, majd közepes lángon, kb. 45 percig sütöm.