Telefonszám

+36/302116952

Email

gudmonerika@gmail.com

Nyitvatartás

Aktuálisan változó

A fiú kissé unottan, de azért segítőkészen kísérte be nagymamáját a Merész Egészségnap elnevezésű rendezvényre. Neki egyáltalán nem volt kedve előadásokat hallgatni a biorezonancián alapuló állapotfelmérésről vagy a számtalan veszéllyel fenyegető nehézfém terheltségről. A sav-bázis egyensúly megtartásának gondolatától pedig egyenesen a hideg is kirázta.

Mégis itt volt, mert abban a pillanatban, amikor a barátnője a programjáról érdeklődött, nem jutott eszébe más. Valamit muszáj volt mondania, mert nem akart olyan mamlasznak tűnni, akinek nincsenek önálló útjai és mindig csak arra vár, hogy a lánnyal lehessen. Persze ezer izgalmas elfoglaltságot mondhatott volna, de ő csak azt tudta válaszolni, hogy a nagymamáját kíséri egy spiri fesztiválra. Biztosan nem találta túl férfiasnak – gondolta a fiú, de ha már kiejtette a száján, akkor tartotta is a szavát.

A hatalmas aulába lépve kiállítók sokaságának gyűrűjébe érkeztek. Theta Healing, kínai arcmasszázs, fülgyertya, gyógyító gomba… minden stand valami mást kínált, amivel az ember újra csinos, fitt és egészséges lehet. Nincs többé hátfájás, fülzúgás, gyomorégés, de még az önbizalomhiány, a pókiszony és az álmatlanság is megszűnik. És talán még boldogságot is lehet venni valahol. Kis kapszulában, csak egy kis vízzel le kell nyelni. Persze lehetőleg tisztított vízzel.

– Norbikám, nekem tíz perc múlva kezdődik az Acces Bars kezelésem. Drága vagy, hogy elhoztál, de menjél ám haza nyugodtan. Nem szeretném, hogy unatkozzál!

– Szó sincs róla nagyi, nagyon izgalmas ez a hely – füllentette a fiú, miközben lesegítette nagymamájáról a kabátot – Szétnézek itt, amíg te kisimíttatod a ráncaidat.

– Hogy érted ezt Norbikám, talán megviselt, szikkadt az arcom? – hüledezett a nagymama.

– Dehogy, nagyi! Az arcod üde és ragyogó. Azokra a ráncokra gondoltam, amiket a naplopó kőművesek gyűrtek a lelkedben a házfelújításkor.

– Édesem! – mosolyogta el magát a nagymama. – Kérjek neked is egy időpontot? Látom, hogy olyan sokat aggódsz mostanában amiatt a helyes lány miatt.

– Nem aggódom, Lindával minden rendben van közöttünk.

– Miért nem hívtad el ide? Talán nem érdekli az ezotéria, spiritualitás, egészségvédelem?

– Biztosan érdekli, de most más programja volt. Nem kell mindenhová együtt mennünk – mondta Norbi határozottan, pedig közben egyáltalán nem volt meggyőződve állításának igazságáról, de a lány ezt már kétszer is mondta. Ő szívesen töltötte volna ezt a napot is Lindával, és igazából minden nap vele szeretett volna lenni. Sőt, éjszaka is, mindig. Neki nem hiányoztak a haverokkal való sörözgetések, kanos bulik, külön utak. Neki csak a lány hiányzott.

Norbi egyedül maradt a zsibongó standok között. Hülyeség volt hazudni – gondolta, hiszen egész nap csak a lány járt a fejében. És azok a furcsa telefonhívások, amelyeknek a lány mindig olyan zavartan és sietősen vetett véget. Mostanában többször is rajta kapta, de soha nem mert rákérdezni.

– Fiatalember, szeretné tudni, mit tartogat önnek a jövő? Mutassa a kezét, és megmondom – csábítgatta Norbit egy idősebb, erősen rúzsozott ajkú jósnő az előtte lévő standról.

– Nem… – mondta bizonytalanul a fiú, majd mégis leült a tupírozott hajú nő asztalához.A jósnő kezébe fogta Norbi tenyerét, végigsimította, majd szemöldökét időnként összeráncolva hosszasan nézte.

– Jó nagy gubancot látok. Pedig szépen szaladtak a szálak, amíg csomót nem kötöttek a fonálra – mondta titokzatosan a jósnő.

– Fonál? Csomó? Mire gondol?

– Egy nagy, vörösen izzó gömböt látok, ketten vannak benne. Egy fonál szépen tekeredik körülöttük, de aztán egy nagy csomó lesz belőle. És látok még egy homokos tengerpartot pálmafákkal, repülő halakkal… de előtte a csomót ki kellene bogozni…

Norbit szíven ütötték a jósnő szavai. Mintha már sejtette volna. Tengerpart, pálmafák? Egy újabb külön út. Nélküle – gondolta szomorúan. Ekkor megcsörrent a telefonja. A lány kereste.

– Szia Norbi! A nagymamáddal vagy még? Előbb végeztem és ide jöttem a csarnokhoz. Itt vagytok még? A fiú már sietett is a bejárathoz és boldogan ölelte magához a lányt.

– Nem gondoltam, hogy eljössz.

– Sajnáltam volna, ha lemaradok. Szuper, hogy elhoztad a nagyidat!

– Tényleg így gondolod?

– Igen, és van egy meglepetésem, amit muszáj elmondanom. Hetek óta szervezem, és nem tudom tovább magamban tartani – mondta izgatottan a lány, majd a táskájából előhúzott egy dossziét. A fiú kezébe nyomta. A borítón színes virágok, pálmafák és egy tengerparti szálloda fotója díszlett egy kis szöveggel: CSAK VELED. Norbi kinyitotta a dossziét. Két repülőjegy volt benne, egy újabb üzenettel: BOLDOG SZÜLINAPOT!

Gudmon Erika

Siklós, 2024. 03. 13.

Kép: pixabay