Ennek a pikáns salátának az elkészítéséhez nem írok pontos mennyiségeket, mert akkor lesz a legfinomabb, ha intuitív módon készítjük, vagyis érzés szerint szórunk, löttyintünk. Ne féljünk kreativitásunkat reptetni!
Hozzávalók:
- lilahagyma
- só
- cukor vagy egyéb édesítő
- citromlé
- tökmagolaj
A lilahagymát vágjuk kockákra, majd kezdődhet is az ízesítés: először sóval, majd cukorral szórjuk meg. Itt egy kis levet fog ereszteni a hagyma, ettől ne fosszuk meg, mert ez lesz a salátalé alapja. Ezután következzenek a folyékony alapanyagok: öntözzük meg egy kevés citromlével majd öntsünk rá bővebben a tökmagolajból.
Alaposan keverjük össze a salátát és legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk, hogy az ízek házasodhassanak.
A recept a nővéremtől származik. Mindketten kicsit másként készítjük, de mindenkié nagyon finom.