Telefonszám

+36/302116952

Email

gudmonerika@gmail.com

Nyitvatartás

Aktuálisan változó

Hozzávalók:

  • vöröshagyma
  • póréhagyma
  • kelkáposzta
  • zeller (gumó vagy zellerszár)
  • sárgarépa
  • bacon szalonna (elhagyható)
  • fűszerek: só, pirospaprika, bors őrölt római kömény, ételízesítő esetleg chili
  • friss petrezselyem

Olajon megfuttatom az apróra vágott hagymákat (vörös és póré) a csíkozott bacon szalonna társaságában, majd néhány perc múlva hozzáadom a szintén csíkokra vágott kelkáposztát, a zellert (gumó vagy szár) és a sárgarépát (utóbbi kettőt lehet karikákra is vágni). Sózom, borsozom és megszórom őrölt római köménnyel, pirospaprikával esetleg ételízesítővel. Felöntöm vízzel és hozzáadom az apró kockákra vágott burgonyát, felaprított petrezselymet. Nem kell sok idő a főzéshez. Minden gyorsan puhul benne, de az sem baj, ha a répa picit roppanósabb.

A bacon szalonna elhagyható, ha valaki nem fogyaszt húst.

Lehet chilivel erősíteni, így a melegítő hatás még intenzívebb lesz. A gyerekek miatt nálunk ezt csak fogyasztás előtt tesszük bele, amikor már a tányérunkban van a leves.

Tálalásnál adhatunk hozzá finom, meleg kenyeret vagy bagettet. Sűrű, tartalmas leves, jól is lakik vele az ember…. esetleg még egy kis desszert jöhet utána.